sakura

Alla inlägg den 8 augusti 2015

Av Malin - 8 augusti 2015 20:36

Igår fick Sakura en vilodag, kände att hon förtjänade det!


Miraz fick typ en med vilket hon inte verkade ha något emot, ingen av dom egentligen. 


IDAG däremot fick båda jobba på en hel del, haha


Tog och red ett dressyrpass på banan med Sakura först, hon var en aningen seg i början måste jag erkänna så vi jobbade på med mycket skritt till en början och sen med lite trav, en trav jag inte riktigt kände igen men jag gav mig inte såklart!


Började sedan att jobba lite med vänster galopp, underbart fin, men jobbigt tyckte hon. Men jag låg på och hon blev rundare och finare och jobbade på bra tycker jag.


Körde sedan lite trav efter och då minsann kom den fina traven fram, studtals iaf =D Duktiga tjejen..

Sen blev det lite skritt igen innan jag bytte varv och körde lite trav till innan vi påbörjade höger galopp och den var oslipad :p Jösses vad vi fick ligga på där och det var inte alltid glada miner men tycker det gick bra, avslutade med lite fri galopp i fältsits och där var hon fin, kunde både öka och sakta då, riktigt fint!


Jobbade givetvis med lite volter osv med.

Avslutade med avskrittning på grusvägen. Nöjd häst och trött och nöjd matte!


Blev en välförtjänt dusch efteråt med =D


NÄSTA...


Miraz ut, brunstig igen givetvis, grr..


Provade Sakura benskydd på henne idag och dom satt bra konstigt nog, ev att jag lär ha XS fram men kändes konstigt att hon kan ha M bak så ska prova dom i stl S imorgon igen, sen ska jag nog inskaffa sådana till henne med. Så att hon slipper vara orange hela tiden, hihii


Hur som helst, blev dressyrsadeln och grimma idag.


Sen stack vi ut, hade lite problem att gå förbi Neron idag, brunstfian backa med rumpen mot honom så jag fick lov att datta till med spö, men sen kom vi iväg tills vi stannade och pratade med en annan och sen kom en annan ikapp oss så vi hakade på henne en bit sen vidare in i skogen själva.


Märker att hon testar en hel del nu faktiskt, bara tester inget annat och hon ger sig direkt när hon inser att hon förlorar. Det är iof bra, andra vägrar och ge med sig också.


Väl ute i skogen var hon superpigg och fin =D Det hade jag gärna velat haft på banan i förrgår, haha

Skritta på en hel del och jobbade med ökningen som gick suveränt, nu hade hon automatiskt en fin skritt framåt vilket gjorde det enklare tror jag.


Väl travarbete så rullade det på riktigt bra med och fint steg fram. Sen kände hon på sig att det var dags för galopp när jag satte till mig så hon rullade fint över i höger galopp som vi sedan höll bra många meter framåt, förvånadsvärt. 
Är det något vi fått jobba med inom galoppen så är det att hålla den igång, hon saktar annars av efter några steg vilket är ganska irriterande!


Men idag låg hon på väldigt fint! Hon saktade av en gång och det var för att det blev lera över hela vägen, haha.. Men gav fattningen igen och vips så var vi iväg igen. Inga problem där heller. Skit kul!


Men när vi skulle till och arbeta vänster galopp, tss, det gick skit. Tror hon tog rätt 2ggr av dom ggr vi fattade. Men dessa två höll jag på och avbryta med då det såg ut som höger först, så fick stirra och såg då att vänster låg först. Så jag hoppas inte att det är det jag sett fel på, i paddocken kände man och såg väl men ute var det svårare, iaf idag.


Men nu vet vi vad vi ska jobba på lite, paddocksridning och galoppfattningar!

Yes, vi är igång ;)


Miraz fick sig en dusch efteråt också =D



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards