sakura

Alla inlägg under december 2013

Av Malin - 17 december 2013 22:22

Tömkörning på schemat, gick runt byn och det var skoj tyckte Sakura!

Väl i traven så gjorde hon en del glädjeskutt men lugnade sig och travade på fint.
Fick nästan en hov i ansiktet vid ett tillfälle när en bil åkte förbi oss.

Hon fick ett ryck mot bilen men gjorde inget mer och i nästa såg man en hov framför ögonen på en :o tur man har snabba reflexer!!

Bjuder på lite bilder på en sjukt pigg och glad häst!

Sen fick jag hem 3:e felen i halvblodsserien så jag påbörjat den :)

Av Malin - 15 december 2013 21:01

Herregud, tänk att det är julafton om drygt en vecka nu. Det känns inte direkt som det med regn och plusgrader under hela vintern. Haha

Vilket skämt!


Idag hade jag städdag i stallet och då städar jag hela stallet, och det tar sin lilla tid må jag lova men det blir rent och snyggt för en stund åtminstone.


Efter det blev det en liten skrittur på ca 15min, blev runt hagarna eller egentligen runt Annika för jag tog inga reflexer så vågade inte rida efter vägen då.

Var ett gäng rådjur som skrämde skiten ur oss också när vi gick upp i skogen förbi en stor gran, då sprang det rådjur åt alla håll där i mörkret, haha


Men jag säger bara det, tur Sakura inte gör mycket till sig, hon hoppade till bara och det förstår jag när den ena sprang ut strax framför oss i full jävla fart :o


Imorgon hoppas jag på lite trav och jobb av henne men vi får se hur underlaget är, så trist men man får göra det bästa av allt helt enkelt.


 

Sen bakade jag lite nötkakor igår och så gjorde jag även julskinka, mums mums blev det ;)
Nu håller jag på med lussebullar, hur dom blir får vi se då det är helt nytt recept!


 

Av Malin - 14 december 2013 14:47

Det kommer snö och det är väl sådan där kramsnö, plusgrader så det står väl inte på förens det går över i regn som dom lovat till kvällen :/ Och imorgon ska det REGNA och fler dagar under veckan, vad är det för skitväder i mitten av DECEMBER????


Och inte nog med snö tack vare alla plusgraderna vi haft så har den snö vi fick tidigare smält bort och det har blivit is över vägarna, speciellt småvägarna i byarna och det blir såklart SNORHALT nu med snön som lägger sig ovanför :/

Livsfarligt, speciellt för sådana som inte tar hänsyn till det och tror deras bil klarar allt, och vips så hamnar dom i diket eller i ett träd om oturen är framme.


Skit samma, JAG har iaf planerat veckan väl eftersom jag visste att det skulle bli sådant här skitväder så har ju jag hållit igång hela tiden så idag fick bäsen en vilodag, kändes sjukt skönt att ha planerat in det på en BRA dag för engångsskull. Anars lyckas jag alltid lägga vilodagarna när det är fint väder osv, haha


Jag har planerat min dag lite idag, hade velat åka till Sveden för att kika in julshowen som börjar nu kl 15 men det blir tyvärr inte av eftersom karln inte klivit upp ännu (jobbade extra i natt). Men istället tänkte jag att han och jag ska ha en liten bakdag, hur mycket och vad vi hinner med får vi se... Men han SKA vara med!


Julskinka skall graneras också för det har jag totalt glömt av :o Hur i hela friden jag lyckats med det, vid denna tidpunkt brukar jag köpa min andra skinka, hahahaha


Nåja, trevlig fortsatt helg hörrni =D

Av Malin - 13 december 2013 17:44

Till och börja med, GLAD LUCIA till er alla, hoppas ni sett på massor med barn och Luciatåg =D

Idag var det lite kyligare ute alltså, bra givetvis men då får det gärna komma mer snö också så det inte bara förblir is och halt överallt.

Ska komma snö imorgon men sen ska det tydligen regna på söndag så det känns ju sådär väldigt najs :/


Till idag, åkte ut efter 13 tiden och svängde då först in på Ica för och köpa lite glitter och tomtar (pynt till boxen), sedan en godispåse till lillCicci som idag blir 11år gammal!


Mockade och fixade precis allt när jag kom direkt idag eftersom Cicci skulle få ut hovis, ville inte stå på gången och bråka medans.

Men jag hann väl plocka in Sakura innan dom var klara iaf :p


Nåja allt gick bra idag, lite surig men helt ok!

Jag provade att ignorera henne idag vilket verkade funka väldigt bra ;)


Blev en lugn och avslappnad ridtur runt byn idag, travade lite på lösa tyglar och inget krävande. Hon tyckte det var kul och tracade på lugnt och fint :)


Sen tog vi en galopp uppför en liten backe, också hyfsat löst och inget krav vilket gick lugnt och fint med, hon ville dra på lite ibland men det var lite halt på vissa ställen så ville inte chansa med något där.


Hon var himla fin och trevlig, min fina bäs <3


En bild på julpyntet hon fick på boxen idag!


 

GLAD LUCIA önskar Sakura alla =D


 

Av Malin - 12 december 2013 12:36

Och idag var det en skön och bra dag, inte någon helvetesmorgon som förra veckan eller när det var :p


Idag gick allt väldigt smidigt vid fodring och utsläpp av alla hästarna, tack vare plusgraderna iof men jag saknar den snö vi äntligen fick. KOM TILLBAKA!

Som det ser ut så ska det snöa hela lördagen här men sen blir det lite regn i dagarna efter osv så jag vette fan om jag ens kommer vilja kliva utanför dörren dom dagarna, någon som vill ha häst då? 


Nåja, som ni kanske sett så slängde jag ut lite nya bilder på grisen från idag, hade tänkt fota med systemen men jag hann inte riktigt med så det fick bli några bilder med mobilen bara. Min sötgris!


Idag blev det en längre ridtur, red igenom Sveden och upp för stora backen vid stora vägen och sen in i skogen där (inte igenom hälsingberg) utan man kommer ut vid grusvägen, ovanför den backen.


Jag körde på lite hårdare idag kan jag säga, mycket trav och en hel del galopp och mycket formarbeten.

Pigg och glad var hon verkligen och lyssnade väldigt bra, fick väldigt fina galopper också och i backen vid vägen så fick jag till en väldigt fin form i bägge galopperna, lite jobbigt men kul tyckte hon.


Hon ligger på lite emellanåt så man har mycket häst i händerna men hon lyssnar när jag ber om avsaktning men hon tycker det är kul och det är bra såklart, men man ska ändå ha kontrollen och inte ha denna rusande traven/galoppen.


Nu har jag kört på en del denna vecka och det känns väldigt bra, kommer rida en sväng även imorgon, vart och hur vet jag inte.

Sen på lördag får det bli en vilodag helt enkelt!


Ska försöka få med mig min sambo imorgon eller söndag så han får filma och fota lite när jag rider, vi får se hur det går. Jag hoppas han kan följa med :)

Av Malin - 12 december 2013 12:27

Bjuder på lite bilder på min bäs <3

Av Malin - 11 december 2013 19:30

Idag blev det inte alls som jag hade tänkt mig faktiskt :p Men det är väl inget konstigt när det gäller mig?


Åkte ut efter 15 tiden för jag ville mocka och fixa allt i stallet innan jag plockade in alla hästar och gav eftermiddagskäket.

Blev dock en liten krock vid 17 tiden då två i stallet hade ut en massör till sina hästar och den som var först ut stod utanför Sakuras box och där jag brukar stå och göra henne klar.


Så jag valde att stå och kikade när hon jobbade på ponnyn och vilket lugn, mjuk och följsam samt väldigt vaksam av sig. Den sorterns massör skulle jag verkligen vilja ta ut till Sakura faktiskt så nästa gång hon kommer kanske hon får slå en kik på Sakura med ;)


Men iaf, när hon var klar med ponnyn så kunde jag ta in Sakura och göra henne klar.

Sakura i sig var väldigt lugn idag, lite nafsig men helt ok om man jämför med dom andra dagarna. Dock gjorde hon ett utfall mot lillCicci från ingenstans när jag stod och ville ha hennes ena framhov.


Tog upp detta beteende lite med massören faktiskt och hon kunde inte riktigt ge mig något bra där varför hon är som hon är just nu, men hon sa att det kan mycket väl vara att hon är ett sto med humör helt enkelt men jag måste säga att jag tror INTE detta har med humöret att göra.


Detta har kommit sen hon sattes ensam efter sparken osv, så nej jag tror inte det är humöret som sagt.


Jag är ett stort frågetecken faktiskt, aldrig sett henne såhär :(


Nåja, det blev varken tömkörning eller ridning idag utan det blev en liten promenad i skogen som uppvärmning innan jag gick ner på banan med henne och jobbade henne från marken, NH.
Paddocken klarade inte av något dressyrpass nämligen men lite markarbete gick helt ok.


Jobbade med att backa, framåt, flytt av fram och bakdel.

Lekte runt lite med snabba vändningar i skritt och trav också.


Just flytt av framdelen är lite svårt för hon backar gärna eller flyttar hela henne.

Bak går bra ibland flyttar hon till slut även frambenen men vi ska nog jobba på det där.

Brukar hjälpa henne med fram med att hålla i grimman och trycka huvudet åt sidan samtidigt som jag ger för framdelen.

Gick väldigt bra så jag slutade ganska snabbt faktiskt. Vill inte träla och göra samma sak hela tiden under en längre tid även om jag varierar och lägger in backning osv.


Jag är nöjd över det passet!

Av Malin - 10 december 2013 16:03

Idag tog Lina Sakura som sagt och dom red den långa rundan runt Hälsingberg, men det blev bara skritt för hennes kompis tyckte det var lite läskigt när dom byggde små snöstyltor.

Men hon hade skött sig som vanligt, men hon hade varit grinig på gången, försökt hugga Lina osv men lugnat sig när hon sagt åt henne.


Skönt det, så hon inte betett sig mot mig i två dagar :S Jösses amelia liksom.....

Ska nog sluta ge henne betforen efter ridturen och låta den läggas med kvällsmaten istället, för hon blir för ivrig när hon vet att hon faktiskt ska få mat när hon kommer in någon gång.

Brukar även ge någon morotsbit när hon varit duktig men allt sånt får jag nog lägga åt sidan.


Jag sa att jag hade tänkt tömköra imorgon men eftersom det bara blev skritt för dom idag så tänker nog jag ev köra ett dressyrpass på banan imorgon och så kan jag köra tömkörning på torsdag sen vila på fredagen.

Blir nog kalas!


Sen tror jag att vi ev ska på löshoppning den 28:e, hoppas det.



Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards