sakura

Alla inlägg under januari 2012

Av Malin - 15 januari 2012 15:07

Idag var det tidig uppgång, halv tio ringde kl så det var bara att gå upp helt enkelt.
Skulle tvätta kl 10 och eftersom karln jobba så var jag dessutom helt själv, blää..


Men det gick bra, lite tungt och bära ner all skit men det blev "bara" 3 maskiner :)

Jag har även diskat och torkat av hyllor och tvbänken osv. Skulle ha dammsugit också men David kom hem med pizza så det blev inte av. Får dammsuga imorgon eller något :)


Idag skulle jag och Amelia även ha tolkat men det har inte skett och jag har heller inte hört av henne mer än att hon inte varit hemma under dagen så jag skippar med andra ord tolkningen idag. Snuttan får vila :)


Igår beställde jag även hem 12 hösilagebalar, min leverantör ville gärna köra ut en mängd istället för  att komma med släp hela tiden (vilket jag förstår). Så det ska anlända idag. Blev balarna på 450-650kg igen för jag vill inte riskera något!

Har ej hört av honom så han kommer väl under eftermiddagen/kvällen som vanligt.


Har tänkt att jag ska tömköra Sakura någon dag, funderar på onsdag. Vi får se hur vädret ser ut efter jobbet :)


Jag, Sarah och Amelia ska även boka möte i stallet för att disk lite saker som borde disk nu snart med! Vi får se hur det går :)


Jag lär ta en städdag igen i stallet, måste få iordning på all skit där ute och även få tag i en bil med drag så jag kan köra alla säckar till tippen samt kasta sådant jag inte vill ha kvar i stallet också. Gud vad det hade underlättat om vi haft drag på bilen, men det kommer väl ;)
Så fort det blir varmare ute ska jag be karln ordna det, nu lär det fan göras!!!


Nu börjar det även bli dags att kanske skicka iväg Pillan på lastträning under en veckas tid, men jag väntar nog ett tag till. Tjejerna blir dels utan häst i en vecka och sedan blir mina småflickor utan Pillan i en vecka :p Spännande!


Av Malin - 14 januari 2012 16:28

Idag var det himla fint väder så jag tog kameran med ut till stallet :)


Amelia kom ut en sväng också och fick lite fart på hästarna, dock visade det sig att jag haft fel inställning på så tyvärr blev väldigt många bilder suddiga, typ alla :( Men nya tag nästa helg kanske? Vi får se vad vädret erbjuder sig!


Några bilder från idag kan jag bjuda på iaf!


Gjorde inte mycket med flickorna idag, gosade med dom och lekte lite!


                                                                                     

Av Malin - 13 januari 2012 21:58

Idag blev det sent ut till stallet, vilket skitväder det varit idag... Vi hade strålande sol på dagen och sen plötsligt vid lunch så var det snöstorm :o Sen kikade solen fram igen och sen snö.... Blåst som satan har det också speciellt nu när jag var ut till stallet. Man blåser nästan bort ju :o


Idag gjorde jag inte mycket, borstade igenom Sakura innan vi gick ut för att se om hon kom ihåg något från när vi lekte sist och hon satte det väldigt fint faktiskt. Hon vet vad hon ska göra men ibland får jag peka mot bogen så backar hon. 


Blev en liten barbackatur med repgrimma i skogen, 10min var vi ute ca :) Mycket mysigt, stjärnklar himmel och alldeles svart ute! Sen den fördömda blåsten, usch.. Tur att Sakura är rar och rida med oavsett väder.


Dock måste jag säga att jag inte gillar ridrepgrimman från Hööks, varje gång jag skulle bromsa i traven så ruska hon på huvudet och det slog mig att sist gjorde även Pillan det också när Sarah red med det runt Lönnemossa...

Mycket tråkigt!


Kom nyss hem så det blev en sen ridtur men mysigt för det ;)

:)

Av Malin - 12 januari 2012 16:16


Igår så red jag ut med Amelia på en mystur :) Hon kom dessutom ut med varmvatten så jag fick bort spett och stenar så Lillan fick stanna hemma denna gång. Väldigt skönt för då kunde vi ta en annan väg än enbart i skogen i stort sätt.


Blev Lönnemossa vägen, jösses va det var länge sedan alltså. Allt gick toppen, mycket fina flickor. Idag körde vi på lite mer, blev en hel del trav faktiskt och det gick super :) Även om Sakura gärna ville ta galopp.


Borta vid "vargvägen" så började hon småtjafsa lite dock, nu ville hon verkligen springa lite mer än bara i trav alltså så det blev några små busryck och sen en klockren bakutspark! Jag satt kvar men gud vad pigg hon är alltså!


Idag får hon vila eftersom hon gått två dagar på raken nu sedan imorgon fundera jag på att tömköra henne en sväng eller bara leka lite. Vi får se hur jag känner för det.


Lördag blir det nog rida och söndag tolka... Men jag vet ej, kan bli tvärtom eller ingen tolkning eftersom snön kanske försvinner :p Hahaha


Må gott alla!!

Av Malin - 10 januari 2012 21:26

Tisdag!


Känns som denna vecka kommer bli väldigt lång helt ärligt, jag lär ta tag i och prata med en läkare om någon sorts medicin lr diverse för jag orkar inte riktigt må som jag gör just för tillfället :( Sen ska jag ta tag i och gå till en massör men jag är liiite rädd för att gå till en sådan, man kanske kan försöka se sig runt ifall man hittar någon bra som man vågar sig till. 


Idag var jag till Manhem och som jag trodde så blev jag besviken och irriterad!! Dom har sagt länge att när det gått 4 månader så skulle dom byta ut metallplattan i gommen till en tunnare metallstång för att sedan vid 6 månader ev ta bort stången och slippa det helt.

Nu säger dom plötsligt att jag får ha plattan TVÅ månader till och jag blir så trött... Trodde faktiskt att jag skulle få ta ur denna skit nu. Men men, vad ska jag göra?

Jag får helt enkelt vänta två månader till och hoppas på att det går fort :/ 14 mars ska jag in!


Det blev rida idag för min del, gud så härligt det var =D

Jag och Sarah red ut tillsammans och vi fick lov att ta med lillskiten igen för spetten sitter fortfarande som gjutet i backen för att hålla ena stalldörren öppen :p Så med andra ord så kan jag inte stänga in lillan :/


Miraz var verkligen TOKIG idag, herrejösses alltså.. Antar att hon var glad och pigg? hahaha

Allt gick iaf bra trots allt.


Vi red vägen som jag, Michelle och Amelia red. Den så kallade "vargvägen" och vi travade på en del idag och det gick så himla bra. Jag är så glad över att min älskling lyssnar så pass bra som hon gör. Hon vill väldigt gärna galoppera känner man ibland men jag törs inte, jag vill inte ramla av och eftersom hon varit så enormt busig nu sista tiden så känns det bra att fokusera på skritten och traven tills det känns bra!


Trots det så hamna jag i snön idag ;)

Jag travade först, Miraz vid sidan lr lite bakom vid sidan sedan Pillan sist plötsligt från ingenstans hoppar Sakura till och tvärstannar och jag hinner inte ens reagera förens jag satt på marken typ. Det var fort upp kan jag lova för det var i området med vargarna så lite rädd blev jag minsann och mörkt dessutom :o Och FULLMÅNE!! hahaha


Landa mjukt, så det var bara kul... Men hästarnas blick in i skogen var läskigt... Kanske var det dom? Vargarna alltså... 

Jag vill så gärna se en men isåfall ifrån hästryggen och inte marken ;)


Allt gick iaf bra, hoppade upp och fortsatte i trav en bit till...


Mycket nöjd över turen och den behövdes!

Tror att jag och Amelia ska rida imorgon annars blir det på torsdag vi får se. Om inte imorgon så tar jag nog och leker lite med henne från marken :)


Over and out!

Av Malin - 9 januari 2012 22:26

Japp, inte mycket som hänt....

Idag så tog jag ledigt från stallet för jag har varit sååååå trött, usch!


Igår åkte mor och Michelle hem, väldigt trist och dom är saknade redan


Jag vill sååå gärna att hon rider Sakura, Michelle har en sådan fin hand när hon rider en häst och JAG är så avis!
Pillan har gått sjukt bra för mig men jag lär jobba igång henne också, oftast så att hon går fint i form osv.

För Michelle är det ingenting, hon sätter sig, tar tyglarna mjukt och rider framåt... Pillan går så jävla fint, JÄMT med Michelle. Det är SÅ orättvist :p


Så det vore kul och se hur Sakura reagerar med Michelle, kanske går hon som en stjärna också? Vi får se när det sker, film och bilder kommer absolut då :)


Sarah fick hämta mig igår för att hjälpa henne och Amelia ut med en hösilagebal, dom körde fast lite och det var mest för att dom råkat rulla fram den för lite. Dom hade klarat det utan problem om dom rullat fram den lite mer :)


Idag har jag inte haft min dumma huvudvärk vilket är skönt men istället har jag varit trött och hungrig... Usch :p 


Ta hand om er!

Av Malin - 7 januari 2012 23:50

120107


Blev en tur själv till stallet idag då Michelle vakna med lock i bägge öronen idag :( Väldigt trist för hon skulle äntligen få rida Sakura var tanken! Men det får bli en annan gång helt enkelt.


Mockningen och vattningen gick super, plockade även bort plasten osv efter hösilagebalen och det var fan i smulor :p Så imorgon lär dom ha en ny bal.


Jag tog och gick ut med Sakura en sväng och lekte lite med henne, lite NH.. Jösses vad det kändes kul, det var länge sedan och det är faktiskt lite saknat.

Sakura skötte sig utmärkt! Tränade mest på backa som hon i regel kan på kommando men som hon blivit lite fjoll med, hon lyssnar inte som förut. 


Sedan jobba jag med stopp och framåt, provade något åt sidan med, men där vill hon gärna flytta hela sig och inte bara bak/framdelen.

Det blir bättre :)


Nu ska jag krypa till kojs!

Av Malin - 7 januari 2012 13:20

120106


Var så jädrans trött igår så det blidde inget skrivande för min  del, sen så kollade jag och Michelle lite vampire diaries och skräckfilm :p


Blev en tidig kväll igår, la mig runt 02.. Lite bättre än halv 6 iaf ;)


Det blev ridning igår, dagen började inte bra för mig och Michelle... Vi skulle pumpa cyklarna och den första cykeln gick inte att pumpa för ventilen passade inte och den andra cykeln råkade ventilen fasna i pumpen så det slutade med att jag drog sönder hela ventilen så jag måste köpa en ny slang :/ Jävla skit!


Så det blidde promenad till OCH från stallet... Vi blev inte så jätte sena tror jag dock... Haha


Vi blev 4 hästar, jag och Sakura, Michelle och Pillan, Amelia med Max samt så hade vi lillan med oss lös :)

Allt gick kanoners alltså men lite tokhästar hade vi. Två brunstiga flickor och en "hingst" och sen lillan som sprang runt och var lycklig :p Så det var en road tur med mycket skratt och lite rodeo ;)


Sakura busa till en sväng på slutet för hon ville springa ikapp Max som var långt före oss och när Sakura busa till så blev Miraz rädd tror jag och sprang förbi Pillan som då också busa till och sedan for efter Miraz men Michelle fick stopp på henne direkt, men det var en HÄRLIG syn :p Fy fan vad jag garva :p
Trodde faktiskt hon skulle ramla av, hahahaha


Ridturen var helt underbar, vi var ute i 1 timma och 40min MEN vi stannade och fika på vägen :) Riktigt mys var det!


Bjuder på en hel del bilder från igår!


                     

 

Vargspåren som jag och Amelia såg dagen innan, som ni ser så är dom hyfsat stora och dessutom större baktassar än fram vilket vargarna har... Så jag tror bestämt det är varg men jag är ingen expert!

                 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards