sakura

Alla inlägg den 15 juni 2014

Av Malin - 15 juni 2014 21:42

på ledigheten... Nu är det äntligen dom 3 sista nätterna innan SEMESTER!!

Hur najs är inte det? Jävligt najs måste jag erkänna, nästan det bästa på året förutom själva sommaren då.


Hästarna, ja Miraz är bättre men hon ser inte helt ren ut ännu, tror hon "bara" är stel och kort i steget men det är supersvårt och se precis som en annan sa i stallet som hjälpte mig och kika idag både med och utan gipset.


Men har pratat med vet, ingen böld har spruckit så då är min vet inne på hovbensfraktur eller att hon kanske trampat på något vasst/hårt som därefter gett ifrån sig en hälta, lr lättare stukning.

Men hon tog även upp fångfrågan igen men i och med att det inte är någon värme lr puls i dom andra benen så är det sista lösningen hon tror på.


Kan vara så att det sitter en böld kvar men att den inte kommit ut, men vi ska ta en dag i taget nu.

Gipset är av och Miraz ska få komma ut i liten sjukhage om dagarna och sen in på em igen. Blir en del farande till stallet men vad gör man inte för sina älskade djur?


Vet sa att hon säkert inte behöver gå ut i liten hage många dgr det beror helt på hur hältan blir nu, så fortsätt hålla era tummar för Miraz nu för det går bra framåt nu.


Sakura hann jag inte ta någon ridtur på idag men vi tog oss en halvtimmas promenad iaf, gick runt solbacka och herrejävlar vad hungrig hon är, märks att hagen tunnar ur mer och mer nu. Men dom ska få byta hage efter midsommar så jag hoppas det funkar tills dess. 

Man kanske ska säga tur i oturen att dom bara går två där nu... Stödfodra vill man helst inte börja med nu för att det inte räcker i denna hage.


Snart dags och göra sig klar för jobbet då, hoppas det är lite lugnare i natt, märks ;)


Promenad bilder på Sakura!

Och en liten bild på Miraz i sjukhagen (hon fick gå ut medans jag mocka)...


       

Av Malin - 15 juni 2014 01:25

Snaaaaart är det fan semester, imorgon kväll kommer jag säkert ångra att jag tog bort första semesterveckan MEN det är tre sketna nätter jag ska jobba så vad fan, det kan man väl stå ut med eller hur? =) Spar ju en semestervecka till hösten/vintern sen!


Nåja åkte ut till 13 tiden till stallet idag och fixade med Miraz först, borstade och donade med Miraz först. Ingen puls i något annat med fortfarande utan bara lite i det skadade benet.

Efter en liten problem på gårdsplan så ökade pulsen lite i benet men inte så fasansfullt, jag tyckte mig se lite hälta fortfarande men jag vet inte riktigt. Så svårt och se själv ibland, tyvärr.


Hittar fortfarande ingen gegga innanför bandaget vilket oroar mig, får hoppas det är en böld trots allt för hovbensfraktur vill jag fan inte ha alltså :( Då blir det en lång boxvila för fröken och hon har tröttnat ganska så rejält även om hon är lugn i stallet.


Hon börjar bli riktigt uttråkad och det är inte kul, stackaren...

Vi får se hur det ser ut imorgon när jag åker ut, då ska gipset av bland annat. HÅLL ERA TUMMAR!


Idag tog jag och la hö i nät åt Miraz, har fått kasta en del då hon rör runt det med, så länge man lagt hö under krubban så håller hon det lite snyggare men vid giva av hö så slängs det in vid dörren och då rör hon runt det mer i och med att hon gärna står vid boxdörren också.


Hon blev lite fundersam med nätet först men det gick fort att inse att aaha såhär gör man! =)

När jag var klar i stallet och med Miraz så stack jag bort till Sakura och pysslade om henne, har inte hunnit mer än att titta till stackaren nu när Miraz stått på box, känns inte kul.

Så idag blev det en barbackatur igen, och i grimma :) Så himla mysigt. Dock lite busigt så nog var hon lite lättskrämd för småsaker ibland, hahaha


Lite lite lätt trav idag för att se hur hon kändes, man blir nojig nu när hästar går och blir halta emellanåt. Och hon sträckte sig ändå för 1-2 veckor sedan nu så... usch...


Blev klar för 16 tiden med allt så jag passade på och kratta lite bajs i vinterhagen i väntan på att kunna plocka in alla hästar vid 17 tiden.


Älskling kom och hämtade mig sedan så vi åkte och handla, svängde förbi källviksbacken också. Åkte upp på toppen och fota någon bild med. Usch det är högt!


Sedan grillade vi på kvällen, har fått vilat någon timme med både före och efter grillningen då jag var helt död när jag kom hem. Inte sovit många timmar i natt, jag som skulle ha sovit lite mer :/


Men nu får jag hålla mig vaken ett tag för imorgon måste jag sova iaf till 15 tiden!


Bjuder på lite bilder från idag :)


             

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards