sakura

Alla inlägg under september 2011

Av Malin - 23 september 2011 23:06

Idag kom Mica till mig så vi har varit på stan och shoppat loss lite granna =D
Köpt mitt första regnställ också, skitsnyggt och till pangpris!

Vi var även till Valbo idag, där inköpte jag nya benreflexer, rosa till Pillan och gula till Sakura. Köpte stl ponny nu eftersom dom drunknar i stl full, nu blir dom väl säkert för små istället :/ 
Köpte även hem nytt godis och ett nytt grimskaft, ett lila :)

Inne på Ikea blev det inte mycket konstigt nog :S Två mjuka filtar och en tavla som jag blev kär i sist vi var där men köpte den aldrig.
Ville även köpa en stor vardagsrumsmatta men nej karln tyckte vi skulle vänta.... 

Efter blev det en massa gott, glass och cola ;)

Väl i Falun igen så åkte vi hem till Micas pappa eftersom Mica köpte en byrå på Ikea. Där fick vi hembakad pizza, cola och gott gott =D
Mycket trevligt alltså!!

Sen handla och nu har man väl bara tagit det lugnt! 

Av Malin - 23 september 2011 01:16

Man ska leva livet medans man kan, inte vara feg för att prova på nya saker eller skjuta på saker som man säger att man kan göra längre fram i ens liv. Det kan ta slut snabbare än man räknar med, olyckor händer, sjukdomar kommer.. ALLT... Så ta vara på det liv du har och njut!! ♥♥

   

Av Malin - 22 september 2011 23:12

Det är vad man kan säga, ojoj!!

En sak är säker, lera varför i helsike finns sådant onödigt?? Gaah, blir tokig. Min hage är en stor jävla lerhög, finns väl lite ställen där det ej är lera men det är blött och dom står givetvis där maten finns = LERA!!

MUGG,
 mina fina flickor har åkt på mugg. Dock finns INGA sår, skorpor lr dyligt som oftast finns där när muggen "anfallit", men neeejdå. Mina har fått mugg iaf...


Pillan är den som drabbat mest, hon har blivit gallig i bakbenen, mest i höger där det är som värst.
Vi gör rent benen en gång om dagen iaf och behandlar med bakteriedödande medel. Vilket jag tror funkar? Imorgon ska jag dock åka till apoteket och köpa Salicylsyrevaselin. Det ska funka bra mot mugg så vi får hoppas på det bästa.

Annars så verkar Pillan må bra, går att rida/hantera henne iaf så det är skönt att man kan få henne motionerad liksom. Sen så slipper Amelia bara göra "skit" göra med henne.

Men jag har tröttnat kan jag lova, att skölja, borsta och dona med 12 ben är INTE kul, tur nog har jag bara 8 ben att sköta om 5dgr i veckan och 12 2dgr så det är nog ganska skönt.

Sakuras mugg tror jag börjat försvinna för idag reagerade hon ingenting när jag gjorde rent osv vilket är skönt iof.

Miraz är nog den som inte åkt på mugg men istället så är hon skadad på annat vis. Såret ser fint ut iaf, kommer nog ta lite tid och läka i och med att det varar fortfarande, men jag jobbar på det.
Svullnaden var mycket bättre idag också, så det går inte bakåt på någon så det är ett stort PLUS!

Men det går framåt ;) Så man ska kanske inte gnälla? Men jag kan inte låta bli som vanligt.

Jag och Amelia gick en promenad bort till Lennarts hage och vände med Pillan och Sakura idag, skönt men kolsvart alltså :/
Pillan är fortfarande inte halt men man hör att hon släpar i lite mer höger, så håll tummarna för att det går över nu.

---------------------------------------------------------------------------------------


Tar och uppdaterar även lite om mitt läge, det händer ju en jävla massa i livet just nu och det är inte alls kul men jag tar mig framåt.

Idag hämtade tex "Ta till vara" alla mormors möbler, jobbigt faktiskt. Vi stod i köket och snacka (Jag, Mica, Mira och Lillo) och jag kände tårarna direkt. Jag fattar fortfarande inte att mormor är borta, jag väntar på att hon ska kliva in eller sitta på sin plats i köket.... Detta tar verkligen knäcken på mig!

Sen är det min operation och allt, den gick bra. Jag har dock varit riktigt dålig efter eller vad man ska säga. Blir yr och svimfärdig för ingenting emellanåt. Läkaren sa idag att visst tappa jag en del blod men inte överdruvet under operationen så det är vanligt.

Men det är mycket annat som händer för det, läkningen tar enormt mycket med energi osv så jag ska försöka få i mig så mycket som möjligt och lägga till järn tillskott så man inte riskerar att tuppa av bara någon dag. 

Har även börjat vidga gommen nu, igår och idag.
Vi tar 1mm per dag och vi ska väl ta 7mm tror jag, hoppas inte mer för det blir en STOR glugg jag får :o

Har nu fixat 2mm iaf och jag har redan en liten glugg mellan framtänderna, ojoj..

Men jag fixar det, försöker vara stark :)
Sjukskriven nästa vecka också men fortsätter jag vara såhär dålig i ätandet och måendet så blir det nog ytterligare en vecka sjukskrivning tror jag.

Det var allt för denna gång... 

Av Malin - 20 september 2011 22:56

Usch usch säger jag bara alltså, vilken skitdag!

Jag vet att jag inte får överanstränga mig osv men ibland lär man tex när man har hästar. Idag började jag fixa med Lillan och hennes ben, hon tjafsa lite i början men inte alls mycket efter lite övertalning så gick det fan helt underbart =D 

Fick göra rent utan problem och svalka ner benet, det hade gått neråt lite med svullnaden men var inte så varm nu. Skönt... Men stor skillnad åter igen efter att jag fixat med benet! Så det är skönt...
Även hittat VAD som hänt henne, Amelia har glömt pallen i hagen (metallpall) och den låg upp och ner, precis som om någon klättrat på den och japp. Lite trist men jag hoppas det blir bra för Lillan, hon haltar knappt iaf och det går bara framåt.

Sen fick alla komma in och käka kraft, och då ser man NÄSTA grej och som jag sa till David idag när han hämta mig i stallet, nu är det nog jag orkar inte mer :(
Mina tankar går tyvärr  i försäljning av Pillan eller lämna ut på foder en längre tid om rätt person hittas.

Upptäckte att Pillan betedde sig lite konstigt idag när jag bortade henne, hon liksom flytta sig inte åt sidan som hon brukar utan var mer försiktig med ena bak. Så jag började kolla det mer och hon lysfte det för att visa mig att det är något, som hon brukar göra. Lyfta på det och kolla bak på benet och sen på mig...

Så jag börja känna, göra rent benet men nej ingenting. Och då menar jag ingenting, ingen svullnad eller värme inget sår ens.

Funderar på om det muggen? Men hon har inga sår utan den ligger bara i lä på henne fortfarande.
Hovböld? Ja det är det jag tror mest, tog ut och gick med henne och hon går på benet utan problem, ibland går hon dock på tån i svängarna går det sämre också då står hon på tån... Man ser inte mycket till hälta så det är mysko...

Har försökt på hovis så jag hoppas hon hör av sig imorgon för jag vill få henne undersökt. Kanske hinna stoppa det innan det bryter ut helt. Då slipper man ställa av henne i några dagar.

Snälla, håll tummen för kickan min. Det är tamefasen alltid HON som åker på alla dumheter :(
Förutom Lillan nu också då :/ 

:)

Av Malin - 18 september 2011 22:57

Igår så följde Petra, Lukas och Eddie med mig till stallet :)
Sakura fick assistera lekhäst och skötte sig verkligen kanon, både Lukas och Eddie fick sitta på ryggen och gå runt lite grann på gården medans Sakura sträva efter gräset ;)

Så igår var Sakura dyr kan jag lova, jösses vilken prinsessa!!

IDAG:
Ja idag blev det lite tömkörning med Sakura och Amelia tömkörde Pillan...
Först fick vi dock ta oss om hand lillan, jag upptäckte en rejäl svullnad på insidan av frambenet, ovanför knät.
Tog in henne direkt och undersökte, inget djupt sår men ett litet, svullen ner till knät och varm. Stödde ganska bra på det iaf (tur nog).

Hämtade vatten och sårprodukter, Amelia fick hålla henne för där visste vi att det skulle bli problem, hon är INTE arbetsvillig på vissa punkter kan jag säga.

Men det gick ganska bra, gjorde rent ordentligt och svalka ner benet med mycket kallt vatten. Hon fick gå in i boxen medans vi gick iväg på tömkörningsturen, vi var ute ca 1timma ungefär och när vi slängt ut Pillan och Sakura så tog jag ut lillan för att kolla benet och jösses vilken skillnad det var.

Svullnaden hade gått ner även värmen!!
Hon stödde betydligt bättre på det också, så vi gjorde rent det åter igen då det varat en del.
Denna gången gick det faktiskt bättre när vi fick in henne i en bra ställning :)

Hon fick givetvis godis efteråt för att hon var så duktig och mycket beröm.

Vi får se hur hon ser ut imorgon, får fortsätta göra rent och svalka ner benet och hoppas på det bästa. Vill inte ta ut vet mer nu, kan vi inte få vila lite ifrån det?

Vi får se vad som händer imorgon, ridning lägger jag på hyllan ett tag.
Gemma ska komma förbi iof, runt halv 7. Men jag borde nog nästan ut innan det och fixa benet.

Med Sakura får vi se, kanske en promenad vid handen :)

Lillan fick sitt täcke på sig idag också, jösses vad det satt som smack!! =D=D
Vill nog köpa in två till mina andra två flickor med.
 

Av Malin - 15 september 2011 20:27

Varit borta ett tag nu igen, såklart...


Kan börja att uppdatera med att min hösilageleverantör äntligen kom på söndag kväll efter mycket om och men, satte ner foten till slut helt enkelt!
Han fick med 22 stycken (så bull shit till över 25st som han sa).


Sen bestämde vi att han kommer i januari/februari igen beroende på när mitt tar slut.


En bal fick dom i lördags eftermiddag och i söndags kväll, dessa är nästan slut så det är snart dax att rulla in en till.
Men vart tog bygget vägen? Min kära karl skulle bygga en foderhäck åt mig men jag tror inte det blir av i och med allt han har för sig med nu. 

Jobb saker osv..


Så jag får försöka ordna det, men för att få hem virket behövs släp och för att vi ska kunna ta släp lär vi ha drag vilket inte är ordnat ännu :p
Så jag får försöka klara mig ett tag till utan mitt bygge!


Själv har jag legat på sjukhuset sen i måndags, kom hem idag.
Opererades på tisdag morgon, gick bra men väldigt trött efteråt.


Amelia har varit duktig och skött om mina flickor! Väldigt glad för det måste jag säga!
Haft en ute som provat Pillan också, känns väldigt bra. Hon gillade Pillan och Pillan verkade inte ha något emot henne heller så. Vi får se!


Hon ska ta mina 2dgr/veckan och sen när Amelia "försvinner" tar hon över fler dagar om intresset finns för det.


Idag har jag hämtat ut en massa saker, bland annat lillans nya täcke hon ska få imorgon utav mig. Sakuras nya dressyrgjord!
Sen inväntar jag massor med paket till ;)


Läkaren har sjukskrivit mig i 3v tid nu, jag får inte göra tunga lyft eller anstränga mig för mycket och jag ska vara försiktig med allt, haha...
Hur ska det gå och sköta 3 galna hästar?? ;) Skämt å sido!!


Jag får ta en dag i taget nu, får se hur det går efter det.


Jag ska försöka ta mig ut imorgon. Ta med mig täcke och gjord, nål och tråd för att laga Sakuras täcke.
Sedan får man se hur det går helt enkelt, vet inte hur det blir med mellanväggen men det hade varit skönt att påbörja med den också så man kan fixa bädden :)
Sen ska hagen fixas till också!


Mycket på schemat nu alltså :( För mycket!! 

Av Malin - 10 september 2011 11:31

Igår kväll kom äntligen vet ut, senare än hon skulle men sånt händer väl när man har barn antar jag :) Man kan inte lämna barnen innan sambon kommit hem.


Hon tog Sannes hästar först och det tog sin tid.. Men allt gick kanon iaf!

Sakura gick det också superbra med, första gången hon blev raspad också, tidigare har hon inte behövt det och det var inte mycket nu heller som behövdes men hon tog lite.
Hon har tappat dom tänder hon ska ha tappat så det var kanon, hon var jättefin i munnen dock så hade hon en sne tand på höger sida i nerekäken, vet sa att det är ingen fara så länge hon kan äta. Hon sa även att förmodligen växer den nya tanden under upp normalt.

Hon hade även ett litet mellanrum mellan denna och den tand hon tappat i år, där det hade samlats lite matrester, vet gjorde rent och så iaf. Hon tror att det mellanrummet kommer försvinna när den nya tanden kommit upp eller när hon blir äldre.

Sen hitta vet en fraktuerand tand på vänster sida i nerekäken, såg inte nytt ut sa hon och inte heller infekterad eller irriterad. Det var öppet och fint, ingenting som fasnar och lägger sig där heller som tex matrester. Men det är bra om man håller lite koll på det iaf.

Hon sa även att man kan hoppas på att den nya tanden under inte är skakad också men det ser man om ca 1år gäller även tanden ovan, bägge dessa "dumma" tänder ska hon tappa om ca 1år så därför trodde vet inte det var någon fara med någon utav dom. 

Det visa sig också finnas två små vargtänder som jag misstänkte, i överkäken!
Gick väldigt smididgt och bra att ta ur dom dock var bägge av i roten men inget som var farligt, hon kände inget när hon kände i hålen där tanden suttit så det är inget hon ska känna av sa vet.

Däremot kom vi fram till att det säkert är dom som strulat i munnen för Sakura, eller strulat och strulat.
Sakura sluta ta bettet och "sprang" nästan ifrån tränset så fort hon såg det.

Och senaste hon har ruskat lite på huvudet vid inbromsning också senast, och detta kan då vara för vargtänderna trodde vet eftersom dom var av i roten så har dom antagligen legat och gnessat emot varandra när bettet kommit mot (vid tex inbromsning lr tag i tygeln) och därav Sakuras rusk med huvudet.

Annars går hon lugn och fint på bett, tjafsar inte med munnen eller dyligt, så det ska bli kul och se om det blir skillnad, men det borde det bli.

Liten uppdatering iaf :)
Idag skulle jag få EN hösilagebal, men jag blir tokig för jag vill ha ALLA balar nu... Jaja, får hoppas han kan lassa av dom där jag vill ha dom sen när han är själv för jag blir fan tokig annars! Men han har sagt att han klarar sig själv och då får man väl hoppas på det.

Av Malin - 5 september 2011 21:30

Nu är igång, fick ner tio stolp idag, så jag har "bara" två kvar att sätta och för det behöver jag ta hem två stolp från lilla beteshagen. Kanske imorgon, vi får se hur jag orkar.

David ska hjälpa mig med dom andra stolpen som suttit lite sådär sen jag och Amelia dona lite. Då jag flytta ut stolpen och gjorde det lite större.

Men det känns skönt att det är på gång nu!

Sedan ska man ta ner stora beteshagen efter den lilla, ta tråd från det och sätta om i hela hagen är det tänkt.
Köpa hem torv och spån samt ta ner mellanväggen först!

Så lite kvar tills allt är helt klart, inte har jag fått containen tömd ännu heller, det är för mycket som snurrar i skallen.

Hösilagegubben, jadu... Han hoppas jag kommer SNART!
Det finns lite gräs kvar men inte mycket och i och med att jag inte kan onsdag och torsdag så ja... Jag är orolig :(

   

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards