sakura

Alla inlägg under mars 2010

Av Malin - 2 mars 2010 18:15

 


Nyss hemkommen från stallet, har fixat allt med grejerna där ute och sedan så hade jag mysstund med Sakura oxå =D

Borsta henne och hade på en del pälsglans över heeeeela henne, hihiii
Så hon var alldeles hal. Men snygg ;)

Hon fick utforska stallet lite med, men hitta ju bara på mathinkarna till morgonen så till slut fick hon gå in i boxen igen.
Om hon kommer växa mycket nu så kommer vi nog få problem, boxen är helt OK NU men tror inte efter sommaren om hon vuxit mer då.

Men å andra sidan, den andra inhyrda står i kö till annat stall så man kan alltid bara hoppas på att hon får plats inom snar framtid. Då blir vi dock bara två som delar på alla in/utsläpp och fodringar.
Men då får man kanske kolla om det finns någon med liten ponny som behöver stallplats, lr något :)

Men mest av allt hoppas jag på att C bygger om sitt stall så det blir en till storbox där. Vill gärna flytta dit!!
Eller ja, det är väl för att hon och jag kommer väldigt bra överrens, men jag trivs hitills i nya stallet med, givetvis. Hehe

Aja, ha det bra!

Av Malin - 2 mars 2010 18:15

Nu har hon stått i nya stallet två dagar :)
Allt har gått super hitills alltså, L verkar inte haft några som helst problem med att ta ut henne på morgonen (har då inte hört någe). Och C har inte haft några problem med att ta in tösen.

Hon tyckte hon var så lugn och fin så :)
Så det är skönt, BRA att Sakura sköter sig liksom. Hon är ju lite småtestig mot nya personer och smågrinig, hahaha

Hur lugn och fin som helst ute MEN så fort hon tas in i stallet och är själv där inne så trampar hon runt och är nervig. Usch inte alls kul för det går knappt och borsta henne. Hon går j åt bägge sidorna så rätt som det är så får man henne på sig typ :/

Då flyttar jag givetvis bort henne, men ja..
Imorgon ska jag nog testa att ställa henne med huvudet mot baksidan där dom andra två hästarna går.
Så får man se om det blir bättre.

Annars är det väl bara att kämpa på, hon borde ju lugna sig snart tycker man. Men inge kul och ha henne såhär. Hon som alltid står så fint i gången.

Så med detta så lär jag vänta med både hovis och veterinär. Dom tycker det är bättre hon får vänjas in där först så hon inte är allt för stirrig/nervig när dom ska fixa och dona med henne. Det är dumt.

Så jag hoppas hon lugnar sig SNART!

Av Malin - 1 mars 2010 18:15

Känns så konstigt att inte åka ut till Sabina längre :o
Utan jag och David tog en tripp till ÖB efter jobbet där jag fick lov att köpa murarhink + två småhinkar man kan ha kraften i till Sakura. Murarhinken är såklart till och ha vatten i i hagen :)

När jag kom till stallet så gick jag in och lämna lite saker sen kom jag ut för att hämta kärran då hör man Sakura skrika <3 och så kom hon travandes super fint....

Ja då blev hon lite glad för att matte var där, tänkt vad taskig jag är som lämnat henne själv på ett helt nytt ställe.
En främling som tog ut henne i morse och som gett käk i hagen, sen på eftermiddag och nu vid insläpp är det en annan tjej.

Hihii, blir bra.. Hon behöver hanteras av flera än bara mig. Hon behöver lära sig att folk/människor inte är farliga utan att man kan lita på dom utan att behöva en tid för att få förtroende för en.

Hon hade då käkat upp allt hö, lämnat lite i boxen från kvällshö men i hagen är det i stort sätt rent så hon fick lite till av mig när jag drog vid tjug i sju.

Imorgon ska jag nog ut på en liten promenix med Catarina, hon ska tömköra sin shettis då tänkte hon. Hon ska börja visa mig runt lite så jag vet vart jag sedan kan gå med Sakura.

Och sen blir det nog att jag kommer köra Sakura när hon rider sin :)

Härligt att man lärt känna en där ute så man har någon att vara med ibland :)

Men för övrigt, Sakura var lite orolig/nervös när jag tog in henne i stallet så hon trampa runt och kolla runt i början. Stängde av fläckten så det blev bättre då. Dom andra två stod i hagen på baksidan av stallet och skrek efter Sakura så hon skrek tillbaka givetvis.

Men hon lugna sig snabbt när jag prata lugnt med henne!
Var lite svårt och borsta henne idag, istappar här och där och längst benen var det snöklumpar som satt hårt med så det blev piggborste och den gillar hon inte riktigt när jag är på benen (obehagligt kanske?).
Men det gick faktiskt bra, till sista bakbenet!
Det sluta med att jag tog och höll i det och efter några försök med att komma loss så drog hon till med en liten spark och hon träffa mig på vaden :p

Så jag är lite röd och svullen, tror hon pricka rätt på muskeln med, ibland blir det lite haltning när man går, hahaha

Må väl alla!
Ps, idag kom mor och Diva upp :D


 

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards