sakura

Alla inlägg den 23 mars 2010

Av Malin - 23 mars 2010 19:15

Jaha dagen idag var sådär måste jag säga!!!
Blev uppringd av Jenny som säger att Pillan är halt, jaha tänkte jag. Shit vilket ben? Ja bakbenet såklart dock ej långt upp så det var sjukt skönt.


Första som slog mig var, är det från smällen vintern 2008 då dör jag, hon har ju varit ren i över 1år nu och helt underbar. Man har inte ens märkt av att hon var svårt skadad då.


Nu var det i skenbenet på höger bak, väldigt tjock i benet sa hon oxå och hon ville inte alls stödja på benet. Sen visa det sig att hon hade hög feber, över 39 grader, så vi försökte jaga rätt på två av mina veterinärer som jag tycker om, varav den ena en av sveriges bästa veterinär och som har speciallområde på hältor.


Tyvärr var ingen av dem kontaktbara, så jag fick väl en utskällning av någon i stallet som jag inte ens vet vem det är :o Hon sa att jag måste ju ringa ut en veterinär (JA VAD FÖRSÖKER VI MED??) och så sa hon, fattar du inte att din häst har himla ont osv.


Jo fattar jag väl, fattar inte hur man har mage och vräka ur sig detta? Jag finns dessutom 18mil ifrån och kan inte ens se hur hon ser ut osv. Jag får bara gå på dom grunder som dom i stallet sa och jenny..


Det var jävligt rörigt för Jenny sa EN sak och sen bitchen en annan sak, klart som fan att jag blir arg på bruden som skäller ut en, jag ville först pch främst se om mina veterinärer gick att ringa ut, men det gjorde dom ju inte så givetvis får man ringa ut en annan då, jag är väl inte dum i huvudet?
Trodde hon på allvar att jag tänkte skita i att ringa ut en?


Jag blir så matt.....
Så detta hindrar ju mig från att kolla till Pillan i helgen, för den bruden är den sista jag vill se så är det bara.
Då kommer jag förmodligen skrika och svära, så vi får se hur jag gör i helgen OM jag kommer dit..


Veterinären ringde upp mig efter att hon varit och kollat Pillan, hon kolla igenom henne noggrant och konstaterade att hon inte hade några sår, hon hitta skorpor men dom kändes mer som dom satt i pälsen.


Så det hon tror är att Pillan fått sticksår någonstans som utvecklat infektion, som bidragit med hög feber, hon hade över 39 grader innan veterineren kom dit, när veterinären kolla henne hade hon 38.6 så det var bra att den gått ner.


Hon fick lite saker och ska nu gå på en penicillinkur i 7 dagar, sen får vi se om hon ska få mer.
Men idag skulle dom ringa henne igen och säga om febern gått ner något från igår för det skulle vara ett plus isåfall.


Sen berätta hon saker som gjorde mig rasande, att ingen kontaktet mig om detta gör mig super arg för det är sådant en ägare SKA veta!!!


Tex att Pillan gått själv ett tag nu, VARFÖR då????
Sen att hon redan på måndagen visade lite hälta i bakbenet, jaha.. Då skulle jag ha ringt ägaren och frågat vad ska jag göra, och ja... Jag skulle låtit henne stå INNE dagen efter då eftersom vi vet att vi hade ett rent helvete för över 1år sedan med att få bort en rejäl fucking skada sen en idiothäst kicka min plutta!


Sen fick jag även veta att Pillan varit stel i bakpartiet sen månadsskiftet, det är snart en månad sen det börja. Då kan man oxå börja undra sig, har man ridit henne för hårt och inte stretchat benen ordentligt för det är ju ett måste på Pillan eftersom stelhet kan bidra med rejäl hälta oxå.


Så nog är jag arg minsann.... Så gör man bara inte!!
----------------------------------------


Sen lite om Sakura då, blev inte alls mycket. Blev försenad dit, kom efter halv åtta någon gång så då mocka jag och fixa allt, sedan fick hästarna komma in.
Jag fixa käk och sådant till Sakura.


Sen borsta jag Sakura lite, provade nya selet som sitter KANON :D
Nu fattas bara en vagn, men jag har en på G så det är superskönt. Vi får se hur det blir med det.


Får även tillbaka över 4800kr på skatten i Juni =D
Och ja, en mindre bra lön får man imorgon, blääääääääääääääääääää


Men så är det ibland!


Aja, må väl alla!!!

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards