sakura

Alla inlägg den 15 mars 2014

Av Malin - 15 mars 2014 12:58

Idag fick jag mig en tuff start på dagen ;)


Hade morgon i stallet idag så jag har väl pysslat och fixat i stallet och sen till slut plockade jag in Sakuraoch gjorde henne klar för en ridtur.
Först var jag en aningen tveksam till och rida ut eftersom det blåser storm här, men jag drog ut iaf och det gick bra.


Hon var lite tittig i och med blåsten och all tung blötsnö som ramla ner överallt i skogen.

Men tycker hon var riktigt fin, tog fin högergalopp igen och det är riktigt kul att galoppera igen.


Sedan så kom vi bort till sveden och när hon fick höra rösten i högtalarna på närmare håll så tvärtstanna hon och kikade runt framåt, förstod inte riktigt vad det var och samtidigt började blåsa upp omkring oss och hon blev lite nervig men jag fick henne att gå framåt lite mer för att hon skulle se hästarna som gick runt där borta på plan osv (tävlingar på Sveden).


Het ok, men när jag väl sedan vände så blev hon så sjukt jävla dryg, la sig på bettet och takta framåt. Försökte få henne ner i skritt men det var omöjligt, så hon började skutta och ruska på huvudet för att jag höll henne i tyglarna (bromsade), men så lät jag henne trava på lite vilket gick något bättre men hon låg ändå på bettet.


Så där satt jag och försökte få henne ner i skritt emellanåt men det ville hon absolut inte, utan takt, trav lr galopp ville hon och så sjukt stak i munnen. (Mina fingrar)...!


Hon gick knappt att resonera med, vet inte vad som flög i henne för hon har aldrig brytt sig i högtalarna förut? Så jag vet inte om blåsten kanske påverkade det hela lite mer.


Men jag fick kämpa på vägen tillbaka, men hon blev bara mer grinig dom ggr jag försökte få henne ner i skritt lr alt stå still.

Så jag valde att försöka hoppa henne över stockarna lite granna för och se om det fick henne på andra tankar men nej, lika jobbig fortfarande så efter ett antal skutt så valde jag att köra några vändor med galopprejs uppför en backe några ggr, det gjorde saken lite bättre men ändå inte helt så jag fick till slut sätta in backningen för varje gång hon inte lyssnade på mig.


Jag vet, ganska hårt men vad ska man göra?

Efter ett x antal ryggningar så lugnade hon faktiskt ner sig (blev väl jobbigt) och gick i skritt och jag kunde äntligen länga tyglarna och inte hålla henne i munnen *puuh*

Men emellanåt så började hon trava lite men lyssnade iaf på mitt ptro.


I sista delen av skogen fick jag trava på henne för hon blev sådär jobbig igen och ville inte köra ryggning där i slasket, men sen gick det bra igen.


Vi båda var sjukt trötta och svettiga efteråt kan jag säga!

Men hon frusta och slappnade av hyfsat innan vi kom hem iaf och det kändes bra.


Blev att svampa av henne på diverse ställen och sen fick hon gå ut i solen, hon valde såklart att rulla sig i snön ;)


Nej fy fan vilken ridtur alltså :p
Skulle kanske ha skuttat lite hinder på banan istället!


Imorgon ska A rida dressyr på banan med lillfian =D

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards