sakura

Direktlänk till inlägg 23 november 2014

Mysdag i stallet <3

Av Malin - 23 november 2014 15:44

Ibland är det extra mys att vara i stallet och idag var lite en sådan dag måste jag erkänna =D


Hade morgon i lilla stallet så åkte dit till halv åtta och släppte ut kusarna. Mockade och fixade allt åt Sakura innan jag gick över till andra stallet.


Väl i andra så började jag med och fixa kraft och mockade sedan började jag städa i stallet (min städvecka). När det var klart så fixade jag hö och sen satte jag mig och käkade lite mackor och varm choklad innan jag tog in Miraz och gjorde henne klar.


Först tänkte jag ta en promenad med henne men ändrade mig och tänkte att longering över cavaletti kanske vore en bra start nu. Introducerade lite bommar och en cavaletti förut vilket gick ok men idag fick hon skritta och trava över tre stycken cavalettis som låg lite som en solfjäder :)


Lite skeptisk först till varför hon skulle kliva över dom där sakerna men gjorde väl det så länge jag höll linan ;) Blev den lite för slapp så sprang hon gärna förbi dom... :p

Svårt med avståndet måste jag erkänna, vad ska man ha till en D-ponny?


Slog i lite ibland men i traven, ojoj så hon lyfte fint på fötterna ;) Detta ska vi nog träna betydligt mer på, även från ryggen.

Moa var sugen på markarbete någon dag så man kanske skulle få henne att deltaga med och ha upp en massa cavaletti (få ta hjälp av hinderstöd) då vi bara har tre cavalettisaker :p Haha.. 


Vi får se helt enkelt =)


I övrigt så var hon riktigt duktig idag, superfin i vänster varv som vanligt.

Höger varv ok fram till galoppen, jag får verkligen använda spö för och få igång henne och idag höll hon galoppen väldigt fint bara jag pucha på henne emellanåt (lite mer än vanligt).

Tycker ändå vi kommit långt sen jag fick hem henne, nu går hon bland annat i en cirkel och inte in mot mig även om hon kan luta inåt på vissa ställen men inget extremt mer gining och inte mot mig liksom. Inte ok heller men tar en sak i taget.


Hon tog vänster galopp en sväng i höger varv också :p Så något knas verkar det vara med höger sida, men kan inte hitta något fel så det är ju skönt. Kanske bara en period där hon testar gränser kanske.


---------------------------------------------------------------------

Sen var det över till Sakura :)


Hade ju tänkt mig ett dressyrpass idag tillsammans med Sanne men så blev det inte för hon kände att sin kuse behövde vila lite till efter tävlingen, ja från dressyrandet :)


Så eftersom jag tycker det är skit tråkigt att rida bort själv och rida ett pass så tog jag idag en barbackatur på Sakura <3

Red över vägen och uppför berget (närmast skjutbanan), och sen nerför berget på stigen som dom nu rensat bort alla träd som dom hade ner överallt sen dom högg ner massor i våras/somras.


Men iaf så blev det en hel del travjobb och skrittjobb, formarbete vill säga lite skänkelvikning och försök till böjning åt höger, GAAAAH gick inte alls bra idag :( Är det för min sits lr gör jag något fel?
Hon fattar ju precis vad jag menar i vänster sida, suck... :(


Vi tog någon galopp också ;) I uppförsbackar iaf, där håller man bäst balansen barbacka!

Första vi tog där busade hon till lite granna men det var inget märkvärdigt, jag satt ju kvar utan problem. Sedan tog vi någon till. Superkul tyckte hon absolut och jag med!


Så idag har det varit en toppen dag minst sagt!


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 1 november 2015 23:45

Denna sida har varit död ganska länge nu och jag ska säga att jag säkert inte kommer uppdatera varje dag. Men nu har den legat nere pga en massa saker som hänt och sen har jag även legat sjuk.   Men igår och i förrgår så red Anna Miraz, ut i sk...

Av Malin - 17 oktober 2015 21:29

Vilken underbar dag det varit idag alltså =D   Blev en tidig start på dagen också, halv 7 i morse ringde kl och kvart i var jag ur sängen. Käkade frukost och gjorde sedan mig klar och fick skjuts till Höjen för och möta upp Moa och hennes mamma. ...

Av Malin - 16 oktober 2015 20:15

Idag blev det vila för fröken igen.   Borstade henne och gav lite hö igen då dom inte hade så mycket mat i hagen. En mysdag helt enkelt även idag :)   Sedan hade jag mockning av ligghallarna så det gjorde jag innan jag tog in Miraz. Skönt...

Av Malin - 15 oktober 2015 22:36

Igår var det en fin dag igen, solen lyste men det var kyligt ute, inte som i förrgår men mot kvällningen blev det mera.   Det blev en kort barbackatur med Anna, mesta delen skritt men vi travade faktiskt lite med =) Väldigt trevligt och mysigt. ...

Av Malin - 13 oktober 2015 21:11

Idag var det riktigt kyligt ute kan jag tala om, solen lyste förvisso men den värmde inte så speciellt mycket. Nu märks det att vintern är påväg, speciellt dessa dagar då det är såhär kyligt. Det visas att det ska bli runt 3- under natten hos oss, in...

Presentation


Välkommen hit!


Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards